Kristina Dia Blog

Vsakdo nosi v svojem srcu Superjunaka

Nekega dne sva se sinčkom peljala v avtu in poslušala najljubšo pesem. Nato me sinček (ponovno) preseneti z eno njegovih modrih izjav: "Mami, vsakdo ima Supermena v svojem srcu, a ne?"

Uau... Izjava ob kateri sem ostala brez besed in se zamislila. Res je. Vsakdo je v nečem izjemen. To nosi v svojem srcu. Ta super-talent za čisto svoje področje, ki mu daje edinstveno energijo skatero osvetljuje ta košček Sveta. In vsakdo JE superjunak v svojem srcu.

Težava nastane, ko naš ego hoče leteti, človek pa ima pa v srcu talent za plavanje. In potem se ta človek ambiciozno uri v letenju ter ostaja notranje prazen. Prepoznati svoj supertalent je izjemno pomembno, če želimo sijati v svoji avtentičnosti. Drugače delujemo nekoliko izumetničeno. Kot je novoletno okrašena smrečica lepa. Sijoča. A je umetna, plastična. Nima te veličastne energije narave, kot jo oddaja avtentična smrečica v naravi. Tako dober pesnik nikoli ne bo sijal v nogometu. Morda lahko dobro igra nogomet. Se izuči za to področje z veliko volje in vaje. A v tem ne bo v celoti prisotno njegovo srce. Kajti njegovo srce sklada pesmi, poezijo. To je področje ,ki ga je prinesel s seboj na Zemljo v obliki supertalenta. In ko se svetu prikaže kot poet, takrat zasije v svoji avtentični energiji, ki mu daje krila za vsa področja v življenju. Ker ta človek živi svoje poslanstvo. Dela kar ljubi in za kar je rojen, da postane.

Biti superjunak svojega srca ni neka umetnost.

Preprosto biti to kar si,

početi kar te veseli,

osrečevati sebe

in s svojim obstojem polepšati ta svet tudi za druge ljudi.

A naj se ne mudi.

Korak po korak se pot odvija,

da nastane tvoja edinstvena "poezija",

ki krasi tvoje srce

in skozi tvojo luč osvetljuje srca tistih, ki se jih dotakne.

 

Mislite, da ne veste kaj je vaš super-telent? Meni je za začetek poti samoodkrivanja pomagala tale preprosta vaja (1.VAJA iz knjige Žepna lučka):

Zapišite dejavnosti, želje in hobije iz otroštva, ki so v vas vzbujali ljubezen, navdušenje, radost in sproščenost. Katero izmed njih lahko ponovno vpeljete v svoje življenje in se tako povežete z radostjo v sebi?

 

Avtorica: Kristina Dia

Moč hvaležnosti

Po zakonu privlačnosti v življenje privlačimo tisto na kar se fokusiramo. Zakaj bi tratili svojo energijo za obžalovanja in neprijetne misli, ki v nas sprožajo nižja čustva, če smo lahko srečni VEDNO...

Sreča ni povezana s točno določenimi zunanjimi okoliščinami, temveč je stanje notranjega miru in zadovoljstva, ki je posledica našega pogleda na stvari.

In dosežemo jo lahko s fokusom na pozitivno.

Hvaležnost je eden izmed ključev, ki odklenejo vrtinec obilja dobrega, ki nam poviša vibracijo in nas odpre za sprejemanje obilja še več dobrih stvari.

Že 5 pozitivnih misli vsako jutro našo vibracijo naravna na frekvenco ljubezni in življenje nam skozi dan začne dostavljati še več pozitivnih misli in še več stvari za katere smo v Tukaj in Zdaj lahko hvaležni.

Zato začnimo ta svež januarski dan s hvaležnostjo za tisto kar imamo in novimi željami, idejami in vizijami, ki v nas zbujajo prijetne občutke.

 

Objem,

 

Kristina Dia

 

KAKO POSTATI NAJBOLJŠA VERZIJA SEBE IN NAJTI KLJUČ DO SVOJEGA NOTRANJEGA ZAKLADA?

Odgovori te čakajo v knjižici Žepna lučka

 

Oglejte si še:

MAVRIČNI KLJUČ

undefined

 

 

Starši v sebi nosimi cel kup nezavednih vzorcev, ki močno vplivajo na otrokove odzive ter oblikovanje karakterja.

Verjetno ste že zasledile, da takrat, ko smo mamice dobre volje in sijemo od energije, je otrok neverjetno priden in vse naredi prav.

In seveda obratno. Ko imamo slab dan, smo utrujene, brez energije, se "kot zanalašč" otrok cel dan pritožuje in je neverjetno zahteven.

To ni naključje. Otrok do 7. leta starosti je z maminim energijskim sistemom povezan preko "energetske popkovine". To pomeni, da čuti in zaznava vse kar čuti mama.
Uspehe, ponos, dosežke, srečo, hvaležnost... pa tudi frustracijo, jezo, strah.

Pomembna popotnica za otrokovo življenje je zato mamino delo na sebi. Osvobajanje omejujočih vzorcev, ki mamo ovirajo, da ne uživa polno svojega življenja. Ter zavestno višanje vibracije.

Po domače povedano: Da mama doseže sprejemanje sebe, pozdravi svoje rane preteklosti ter prebudi ljubezen do sebe.

Besede so 20% komunikacije z otrokom, vse ostalo opravi energija, ki jo mama oddaja. Energija pa je skupek maminih misli, čustev in občutij. Otrok se do7. leta z vsemi svojimi reakcijami zgolj odziva na energijo mame.

Vem, da je to za nekatere težko sprejemljivo dejstvo, saj je lažje reči: "Moj otrok se neznosno obnaša in zaradi tega sem obupana." A vse srčne mame vemo, da je zunanja reakcija vedno posledica naše notranjosti ter znak, da lahko v sebi nekaj spremenimo in tako dosežemo ponovni "mir v hiši."

Če smo me v pozitivnih vibracijah, nas nihče in nič ne more vreči iz tira.

 

V kolikor se sprešujete naslednja vprašanja:

- kako ohranjati stik s seboj kljub zunanjemu hrupu

- kako stopiti na pot samosprejemanja in ljubezni do sebe (v praksi)

- kako izboljšati samopodobo

- kako krepiti notranji mir

- kako si povišati svojo vibracijo v stresnih trenutkih

 

Lahko naročite knjigo ŽEPNA LUČKA, kjer vas poleg 93 sporočilc čaka tudi 21 vaj, ki vam pomagajo odgovoriti na zgornja vprašanja.

Vsakdo izmed nas ima v sebi "notranjega otroka". To je naš nezavedni del, ki je sestavljen iz vseh naših dosedanjih prepričanj, ki smo se jih naučili v otroštvu od naših staršev. Velikokrat neko dejanje ali besedo od zunaj naš notranji otrok linka z dogodkom iz preteklosti in v nas sproži nekdaj potlačena čustva - jeza,nemir,žalost,strah.
Takrat je pomembno, da se ustavimo, predihamo občutek in ozavestimo kaj je tisto kar je v nas ponovno prebudilo te občutke ter jih ozavestiti. Ko to naredimo, svojega notranjega otroka pomirimo in osvobodimo, da še bolj uživa trenutke tukaj in zdaj...


Več o ozaveščanju občutkov in kako spraviti pomirjenost s seboj v prakso najdete v knjigi Žepna lučka.

undefined


Kristina Dia

Drobna dejanja spreminjajo svet

Ob koncu naše poti šteje le to, koliko ljubezni in sočutja smo v sebi prebudili in koliko ljudi smo s svojim sijajem obsijali.
Zato dovoli si prepoznati svoj zaklad,
dovoli si zasijati v sijaju svoje notranje lepote...
Naj na koncu tvoje poti za teboj ostanejo sledi drobnih dejanj, ki so pripomogle k sreči vsaj 1 bitja.
NAJ BO TVOJ ZAKLAD PREPOZNAN IN NAJ SIJE KAKOR SONCE IZ TVOJEGA SRCA.

17 modrosti Srčne mame - za srečno prihodnost

Dragi otrok, 

1) Ne opravičuj se za to kar si, četudi te obdajajo maske in laži. Vedno bodi zvest svoji resnici. 

2) Sij iz srca in delaj kar te radosti, četudi te bodo želeli prepričati, da je tvoja ideja/pogled brez smisla. Pomembno je, da tvoje srce v tem prepozna smisel.

3) Verjemi v svoj koš. Postavi si cilj in uživaj v igri. Naj ti da cilj moč in žar za vztrajanje, a ne pozabi se na poti do cilja zabavati. Ne jemlji poti preresno.

4) Zaupaj sebi in svojim občutkom in se oddalji od ljudi, ki želijo negativno vplivati nate ter ne cenijo tvojega čistega srca.

5) Obdaj se z ljudmi, ob katerih se počutiš zaželeno in srečno. Čas, ki ga posvetiš prijateljem je najdragocenejše darilo , ki ga ne moreš vzeti nazaj.

6) Imej se rad in lepo ravnaj s svojim telesom. Nahrani ga s hrano po kateri se dobro počutiš, obleci ga v lepe obleke, pij veliko vode in razgibaj ga vsak dan. Hvaležno ti bo služilo do konca tvojih dni.

7) Bodi prijazen do narave in deluj v dobro vseh živih bitij. Vsi smo eno. Kar daš iz iskrenosti svojega srca, se ti vedno povrne.

8) Nikoli ne skrij svojega sijaja, svoje resnične luči, da bi ustrezal drugim ljudem. Kajti kdor te ima rad, ti bo pomagal vzleteti še višje. Kdor je zavisten in te želi povleči navzdol, pa mu pomahaj v pozdrav in naprej sledi sebi.

9) Vedno (si) povej kako čutiš glede nečesa. Iskrenost do sebe ti bo odprla vrata v raj.

10) Delaj to kar imaš rad in imej rad to kar delaš. V vsemu kar te obdaja se skriva lepota. Išči lepoto in videl jo boš.

11) Svoj fokus usmerjaj v stvari, ki te radostijo in imej vedno dobro mnenje o sebi.

Kajti edina oseba, ki bo s teboj vsako minuto, do konca življenja je tista, ki jo vidiš v ogledalu.

12) Ne vpletaj se v negativne debate in nikoli ne dokazuj svoje vrednosti. Kajti dovolj je to, da ti veš kdo si in kaj si želiš - in prav zato za svoj um izbiraš nič manj kot le najboljše.

13) Odločno reci NE, tistemu kar ne sovpada s tvojimi vrednotami. Ne rabiš vsem ugajati. Kdor te želi videti takega kot si, te bo imel rad in te sprejemal v vseh odtenkih.

14) Tišina je včasih najboljša izbira.

15) Ko padeš, vstani, otresi prah z oblek, razberi nauk, popravi si krono in pojdi naprej - močnejši kakor prej.

16) Na svetu si zato, da se učiš o sebi in prepoznavaš lepoto svojega resničnega sijaja ter z njim samozavestno siješ navzven. Zato tekmuj s svojim starim jaz-om in ne z drugimi. Vsakdo ima svojo unikatno pot po kateri se odloča hoditi. 

17) Življenje je lepo. Poj, pleši in v mislih slikaj sliko svojih sanj ter pozabi na omejitve. Tisti, ki ti reče, da je meja nebo, še ni slišal za veličino Vesolja, ki je nad nebom.

 

 

 

Avtorica: Kristina Dia

Luna odseva svetlobo Sonca...

Ne ustavljaj se na svoji poti in ne išči zunaj sebe, kajti to po čemer hrepeniš, to v svojem srcu imaš in le ko si pripravljen svoje SRCE ODPRETI, si zmožen resnično ljubezen videti in sprejeti....in iskreno objeti...
Luna odseva svetlobo Sonca. ..in odnos odseva zgolj tvojo vibracijo, svetlobo tvojega srca, kjer vodnjak ljubezni je brez dna...

 

(by Kristina Dia)

Otroci vedo kaj je prav...

Dragi otrok,

ti si tu zato, da poveš svojo resnico, ki izhaja iz tvoje brezpogojne ljubezni.

Pred nikomer se ne pomanjšuj. Četudi je oseba 3x višja od tebe in ima 30 let več, to ne pomeni, da ima več modrosti kot ti. Izrazi svojo resnico, kajti v tvojem mnenju je moč. V tvoji resnici srca je ključ, ki odpira vrata še tako trdega srca...

Zato, dragi sin, ne prilagajaj se pravilom, ki se ti ne zdijo pravična in prisluhni svojemu srčku, ki ti šepeta ljubečo pesem ljubezni...Nato svojo pesmico zapoj naglas...

Izrazi svoje mnenje, četudi s tem tvegaš, da ga druga stran ne bo sprejela...Ker ga verjetno v tistem trenutku še ne bo razumela...A nekoč bodo prav tvoje besede tiste, ki bodo tej isti osebi vlivale moč...

Ti in tvoji pravični vrstniki ste srčne dušice, ki bodo z ljubeznijo, sočutjem in enakopravnostjo vodile ta Svet, negovale ta planet.

Vsak človek si zasluži enakopravno in spoštljivo komunikacijo, ne glede na starost in položaj. Kakor se mi danes pogovarjamo z našimi otroci, tako se bodo naši otroci v prihodnosti pogovarjali z nami in našimi vnuki...

Način, kako se z otrokom pogovarjamo močno vpliva na otrokovo samopodobo, izražanje in način delovanja v  prihodnosti... 

...kakršen svet danes kažemo otrokom, tak svet bomo imeli v prihodnosti...

Bodimo zgled ljubezni, pravičnosti, odločnosti in unikatnosti... in otroci bodo čez 30 let odločno vodili mavrični svet ljubezni, unikatnosti in pravičnosti...

 

by Kristina Dia

 

Home ← Starejše objave