Če si predstavljamo svojo osebnost oz . notranjo identiteto kot drevo, kakšno bi bilo? Čvrsto, močno in zdravo, ali krhko, nebogljeno?
Kot drevo potrebuje močne korenine, da kljubuje vremenskim razmeram, pri človekovi osebnosti močne korenine tvorijo zdrava prepričanja, ki nastanejo iz ponavljajočih se misli. Torej sami sebe z notranjim dialogom z mislimi v nekaj prepričamo. Zelo je koristno, če naše misli postanejo naši zavezniki. Kajti iz ponavljajočih misli nastanejo prepričanja, iz prepričanj in delovanja pa nastanejo vzorci po katerih se naš nezavedni Jaz odziva in nam odpira vrata možnosti in priložnosti za uspeh.


Kako zgraditi močno osebnostno drevo?
1. PREPOZNATI SVOJO TRENUTNO PODLAGO
Če je na njej veliko smeti iz preteklosti (v obliki prepričanj, ki nas ovirajo pri napredku), jih pre-poznamo, poberemo in recikliramo tisto kar nam lahko koristi, kar nam ne koristi pa zavržemo.
2. USTVARITI RODOVITNA PLODNA TLA
S pozitivnimi afirmacijami, ki si jih ponavljamo in spremenjenim načinom delovanja, ustvarimo svoje novo prepričanje (ki nam koristi pri uspehu na področju kjer si želimo)
3. POSEJATI SEME
Definirati svoje vrednote, želje in cilje. Seme je postavitev ciljev, ki so v sozvočju z našo notranjo resnico.
4. SKRBETI ZA PRAVO TEMPERATURO, SVETLOBO IN PRAVO MERO VODE
To pa je naš trud, koraki ki jih delamo po svoji poti do cilja, ki so v sozvočju z navdušenjem, ljubez-nijo in zaupanjem v uresničenje cilja.
5. DREVO OSEBNOSTI
Če smo seme posejali na pravi podlagi, bo ob naše osebnostno drevo imelo močne korenine, zdravo deblo, veličastno krošnjo in bogate plodove v katerih lahko uživamo.

Teh 5 korakov gre v zaporedju. Nobenega ne morete preskočiti, kajti če izpustite 1. korak in vse ostale korake vestno opravite, ne bo učinka. Izgubljali boste čas ter si nakopičili slabo voljo. Zato česarkoli se lotevate in si na tem področju želite uspeha, najprej preverite svojo podlago, nato pa nadaljujte z ostalimi koraki v svojem tempu, z veliko mero potrpežljivosti in Samozaupanja.

Spoznajte svojo notranjo resnico in zgradite zdravo osebnostno drevo s pomočjo knjige ŽEPNA LUČKA

Avtorica: Kristina Dia

Unikatek za dušo - USPEH

undefined