Ko otroku postavimo mejo, jo bo ta spoštoval, če oceni da smo oseba vredna spoštovanja.
Če sebe ne spoštujemo in ljudem dopuščamo, da nas ne spoštujejo ter kršijo naše meje, potem otrok ne bo upošteval naših meja. Otrok se uči od naše vibracije, ki jo oddajamo o sebi in svetu.
Ko vidi osebo, ki se spoštuje in jo drugi iz strahu ali kakega drugega motiva spoštujejo, bo raje upošteval to osebo v mnenjih in stališčih, kot pa starše, ki so v dvomih glede svojih stališč in se ne spoštujejo ter si ne zaupajo...

Zato je pomembno, da starš razvija svoje samospoštovanje in ljubezen do sebe ter se ravna po svojih vrednotah in ima jasno postavljene meje. Ko zaupamo sebi - svojim mejam, obljubam in odločitvam, takrat si pri otroku pridobimo zaupanje.

Ko je naša izbira trdna izbira ter 100procentno stojimo s svojo vibracijo, besedami in dejanji v tem kar govorimo, takrat si otrokovo zaupanje pridobimo in nas spoštuje ter upošteva naše meje.
Kajti tako mu pokažemo z zgledom, da spoštujemo sebe z dušo in telesom. In otrok nas začne spoštovati. Naše besede takrat za otroka nekaj veljajo - brez razburjanja in dokazovanja.

Ko dojamemo, da se otrok le odziva na našo vibracijo, ne bomo več želeli spreminjati otrok, temveč se bomo iz njihovih reakcij učili, kaj lahko spremenimo pri sebi.

 

Kako vam lahko pri tem pomagam jaz?

V knjigi ŽEPNA LUČKA vas čaka 21 vaj s katerimi ozavestite svoje nezavedne vzorce ter reakcije, ki izhajajo iz njih ter s pomočjo smernic v knjigi globlje spoznate sebe in svoje potenciale, ki jih lahko udejanite v praksi.

Za konkretna vprašanja glede otrokovih čustvenih težavic, pa me lahko kontaktirate s klikom TUKAJ in lahko vam svetujem glede programa, ki vašemu otroku individualno lahko pomaga pramagati čustveno tegobo.