Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje Eksim d.o.o., Siva pot 14, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine  Diamantko.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Diamantko.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje Eksim d.o.o.. Kupec je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini  Diamantko.si.

Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine  Diamantko.si urejata s temi splošnimi pogoji. Uporabnik, ki se registrira v sistem spletne trgovine Diamantko.si  ima svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je tajno in znano le uporabniku ter ga dobi preko elektronske pošte. Uporabnik je s tem dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal samo on oziroma oseba, ki je pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.


Plačilne metode

Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu.

Plačilo z Univerzalnim plačilnim nalogom, ki ga izpolnete po vzorcu, ki ga najdete na blagajni spletne trgovine.

Lahko pa se odločite tudi za plačilo preko spletne banke.

Cene v spletni trgovini

Vse cene so v EUR. Cene vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko svojo odločitev sporoči pisno (na naslov: EKSIM D.O.O., Siva pot 14, 1000 Ljubljana ), po elektronski pošti na na naslov: info@diamantko.si, ali preko obrazca na strani diamanko.si.
Prav tako se za pravočasno obvestilo šteje tudi neposredno vračilo izdelka brez predhodnega obvestila. Blago mora biti vrnjeno v tridesetih (30) dneh po sporočilu. Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži in količinsko nespremenjeno. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga. Kupec vrne blago na naslov: EKSIM D.O.O., Siva pot 14, 1000 Ljubljana. Ponudnik kupcu vrne celotno kupnino najkasneje v roku petnajst (15) dni po prejemu blaga.
 

Rok dobave

Spletna trgovina Diamantko.si  želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov ali katerikoli drug naslov na območju republike Slovenije in tujine. Naročila odpošiljamo v tujino samo ob predhodnem plačilu po predračunu. Za dostavo skrbi Pošta Slovenije.

Za blago na zalogi je dobavni rok do 5 delovnih dni (običajno 2 dni), v kolikor pa blaga ni na zalogi, se dobavni rok podaljša na 4-6 tednov. Kupec bo v tem primeru dodatno obveščen o podaljšanem roku dobave.

Stroški pošiljanja

Strošek pošiljanja se obračuna za vsak nakup posebej.
Strošek pošiljanja, ki  je odvisen od teže kupljenih produktov, nosi kupec. Obračuna pa se po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Poštnina je BREZPLAČNA za vrednost nakupa nad 36,60 € (Stroške pošiljanja nosi Ponudnik).

Postopek naročanja

1. korak - v spletni trgovini izberete izdelke, ki jih želite kupiti. Ko ste zadovoljni z izbiro, kliknite Naprej
2. korak - v obrazec vpišete svoje osebne podatke ali podatke o podjetju, kontaktne podatke ter morebitna dodatna navodila. V primeru, da želite plačati po predračunu, nam to omenite med dodatnimi navodili.
3. korak - v tem koraku preverite vse izdelke, vaše podatke ter končni znesek naročila. V primeru, da najdete kakšno napako, se lahko vrnete nazaj v trgovino s pritiskom na gumb "Oglej si voziček" na vrhu strani in napako popravite. Naročilo dokončno oddate s pritiskom na gumb "Potrdi naročilo"
4. korak - na e-poštni naslov, ki ste ga navedli med naročanjem, boste prejeli potrdilo o naročilu. Zaradi morebitnih zlorab si pridržujemo pravico, da naročilo še pred pošiljanjem preverimo po telefonu ali e-pošti. Naročilo lahko oddate tudi po e-pošti info@diamantko.si ali na Facebook strani https://www.facebook.com/pages/Diamantkosi/722398527800349?hc_location=timeline , lahko pa tudi po telefonu +386 40162654.


Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Spletne trgovine Diamantko.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.
 

Komunikacija

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odgovornost

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka. Blagovne znamke, objavljene na spletnih straneh Diamantko.si so last njihovih lastnikov in so uporabljene zgolj v informativne namene.

Pohvale, pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pohvale, pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@diamantko.si ali po klasični pošti na naslov:

Spletna trgovina Diamantko.si
EKSIM d.o.o.
Siva pot 14
1000 Ljubljana, Slovenija

Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 
 
a