Najpomembnejši odnos v življenju

Vsi imamo v svojem trenutnem življenju odnose… Odnos s partnerjem, odnos z otrokom, odnos s prijatelji, odnos s sodelavci…

A kateri odnos je najpomembnejši v našem življenju? V kateri odnos vložimo največ ljubezni in energije?

Če je vaš odgovor drugačen kot: V ODNOS S SEBOJ, potem ste v neiskrenih odnosih z vsemi ostalimi.

Naj vam na nekaj primerih razložim to zakonitost narave.

img

Sonce je največja zvezda, ki oddaja svojo svetlobo s katero obsije planete. Če sonce ne bi imelo svetlobe v sebi, tudi na planete ne bi moglo sijati.

Sončnica v svojem cvetu skreira semena, katere podari zemlji, iz katerih nastane novo življenje. Če ne bi ustvarila semen v svojem cvetu, iz njih ne bi moglo nastati novo življenje.

Prav tako je z ljubeznijo. Če negujemo ljubezen v odnosu s seboj, le ta žari in obsije vse ostale odnose v našem življenju oz. skreira novo življenje – iskrene in izpolnjujoče odnose z ljudmi v našem življenju. Vkolikor v odnos s seboj le malo (ali celo nič) energije vložimo, ljubezen v nas ugaša, kritika pa raste. Tako navzven ne moremo žareti ljubezni, ampak kritiko.

Kogarkoli vprašaš, bo rekel, da ima dobre in iskrene odnose z ljudmi, ki ga obkrožajo.

Potem ga povprašaš o partnerju, sodelavcih ali otroku in začne se dež kritik, obsojanj in nezadovoljstva.

Ključ tiči v zgornjem primeru naravne zakonitosti. Ljudje se veliko preveč posvečamo drugim, pozabljamo pa na najpomembnejši odnos – odnos s seboj. Posledično v nas ugaša ljubezen in raste nezadovoljstvo. Nezadovoljstvo z odnosom, ki ga imamo do sebe. Če se preveč razdajamo za druge in za vsako stvar pričakujemo povračilo, hkrati pa zapostavljamo sebe – od svoje pogače življenja odtrgujemo tiste sladke trenutke, ki nas delajo avtentične, takrat se nezadovoljstvo stopnjuje in pričakovanja, da nas mora nekdo od zunaj osrečiti rastejo. V odnosih z drugimi tako vidimo pomanjkljivosti, slabosti in neizpolnjena pričakovanja. Če bi v sebi videli le dobro, se sprejemali in si posvečali dovolj ljubezni, bi zagotovo videli le dobro v drugih.

Zato že danes se vprašajmo: Sem dovolj iskren/a s seboj? Kajti le pristna iskrenost, sprejemanje in ljubezen do sebe nam prinese ISKRENE, DOBRE IN LJUBEČE ODNOSE.

Ženske velikokrat, ko postanemo mame, pozabimo na ta »najpomembnejši odnos« in vso svojo energijo razsipamo okolici… Posledica je stalna izčrpanost, slaba volja, nezadovoljstvo, ujetost v »odrasle stvari«… Ženska, ki to bereš, POSVETI SE KONČNO SEBI. Uživaj trenutek kjerkoli že si! Zapoj si, zapleši, naredi nekaj za svojo dušo in svoj sijaj prenesi na svoje bližnje. Ti to zmoreš!

Želiš imeti več energije v vsakdanu, se osvoboditi omejujočih vzorcev in zvišati kvaliteto svojih odnosov?

Vse se začne pri tebi. Ko se odločiš nekaj narediti zase, takrat te življenje podpre na vseh področjih.

Na tvoji poti grajenja najboljše verzije sebe, ti lahko pomaga knjiga Žepna lučka.

Related posts