Sprejemanje in dobra samopodoba

img

Otrok je kot spužva. Vse kar v prvih letih življenja prejema od okolice, se zapiše v njegovo podzavest. Besede, ki jih največkrat sliši od svojih staršev in okolice, tvorijo njegovo notranjo komunikacijo s seboj v kasnejših obdobjih življenja. Vkolikor sebe ali okolico kritiziramo, krivimo, obsojamo, stremimo k popolnosti – to nismo mi, to so naši občutki, ki so nastali nekje v našem davnem otroštvu in se zapisali v našo podzavest ter postali naš ego. Zdaj nas v obliki izkušenj (predvsem v odnosih) opozarjajo, da se jih zavemo in osvobodimo ter nadomestimo z novimi, pozitivnimi.

Vse kar bi želeli spremeniti v sedanjem svetu (svoji okolici), lahko naredite z enim samim korakom: “Sprejmite Sebe v celoti in se osvobodite omejujočih prepričanj svojega ega. Bodite nežni do sebe in otroke vzgajajte v skladu z resnico svojega srca – ljubeznijo, ki ste. S tem ste naredili majhen korak za človeka, a velik za človeštvo.”

Ko resnično spoznate in sprejmete sebe ter prisluhnete glasu svoje duše, se vaša realnost oblikuje drugače. Takrat boste spontano sprejemali tudi svojega partnerja in unikatno dušo svojega otoka ter mu nudili iskreno pozornost, pogovor, ljubezen, podporo in pohvalo. 

S svojim zgledom otrokom kažete vrednote, ki Vam v življenju največ štejejo. In po vašem zgledu si bodo ustvarili »resnico«, ki jim bo narekovala njihovo delovanje v prihodnosti. Tako bo svet poln ljubečih, samozavestnih in zadovoljnih otrok, ki se sprejemajo in lahkotno žarijo svoj sijaj navzven.

Related posts