Spreminjanje vzorcev

“Odpustite si vse “napake” iz preteklosti, saj so bile te le izkušnje, ki so dodatno obrusile vaš notranji diamant, da danes še močneje sije. Ste popolni in žarite, ko se zaveste, da je prav vaša nepopolnost tisto, kar vas dela avtentične in edinstvene.”

Citat iz knjige ŽEPNA LUČKA

img

Nahajamo se v obdobju, ko je potrebno preveriti svoja notranja prepričanja in se osvoboditi tistih, ki nam ne služijo več.

Na plano prihajajo potlačena čustva podzavesti, ki nam v obliki občutkov kažejo katero področje je tisto, ki ga moramo osvoboditi, da lahko v naš notranji in zunanji svet priteka več obilja, ki si ga želimo.

Napetost, strah in stres so prazne posode znotraj nas, ki čakajo, da jih napolnimo s sočutjem, ljubeznijo, radostjo in zaupanjem.

Ko prepoznamo v sebi katero od teh posod, jo poglejmo, blagoslovimo z ljubeznijo in jo napolnimo z lahkotnimi, ljubečimi prepričanji, ki koristijo naši trenutni ravni zavesti.

Vkolikor se nam posoda pokaže (v obliki notranje bolečine), a jo ignoriramo, bo vse bolj rastla in krčila prostor ljubezni, poguma in priložnosti, zato vam podarjam postopek kako ravnati, ko se nam pojavi neprijeten občutek v telesu, ki sproža pesimistične misli.

Soočenje s svojimi občutki in odpuščanje sebi je ključnega pomena pri sproščenem uživanju trenutkov TUKAJ IN ZDAJ. Kako se soočiti s svojimi občutki (svojim notranjim otrokom), jim prisluhniti in jih pomiriti, pa vam predstavljam v tem postopku:

1. OBČUTEK PREPOZNAMO, SE GA ZAVEMO IN MU DOVOLIMO DA JE

2. NEKAJKRAT GLOBOKO VDIHNEMO IN IZDIHNEMO, DA SPROSTIMO SVOJE TELO IN MISLI

3. UMAKNIMO SE V TIH PROSTOR, KJER BOMO IMELI ČAS ZASE. VPRAŠAMO SE ZAKAJ SE JE OBČUTEK POJAVIL..npr: Če v določeni situaciji naše telo preplavi jeza in občutek nemoči se vprašajmo: Od kod ta občutek izvira? Osredotočamo se na dihanje in počakamo na odgovor. Odgovor bo po vsej verjetnosti pokazal izvor nekje v otroštvu, ko smo »lažno prepričanje« povzeli nekje iz okolice.

4. ODGOVOR ZAPIŠEMO oz. ČE SE GOVORNO LAŽJE IZRAŽAMO, LAHKO ODGOVOR NA GLAS POVEMO. OZAVESTIMO, DA JE TO PREPRIČANJE, KI NAM S TRENUTNO RAVNJO ZAVESTI NE SLUŽI VEČ. POLEG NJEGA NAPIŠEMO: OSVOBAJAM TE.

5. V MISLIH SI PREDSTAVLJAMO SEBE KOT MAJHNEGA OTROKA, KI JOKA/KRIČI (svobodno izraža občutek, ki se je pojavil) 

6. SEBE-OTROKA LJUBEČE IN SOČUTNO OBJAMEMO, MU POVEMO DA GA SPREJEMAMO IN DA JE VAREN. GOVORIMO MU POMIRJUJOČE BESEDE, KI SE NANAŠAJO NA BOLEČO SITUACIJO. V OBJEMU GA DRŽIMO DOKLER SE NE POMIRI.

7. POMIRJUJOČE BESEDE SI ZAPOMNIMO (najbolje, če si jih zapišemo). VSAKOKRAT, KO SE ZNAJDEMO V PODOBNEM POLOŽAJU, KO BO NAŠ NOTRANJI OTROK JOKAL, KRIČAL, KO GA BO STRAH ALI KO BO ŽALOSTEN, GA SOČUTNO OBJAMEMO IN MU POVEMO POMIRJUJOČE AFIRMACIJE, KI GA BODO POTOLAŽILE, POMIRILE.

8. AFIRMACIJE (NOVE POMIRJUJOČE MISLI) VKLJUČIMO ČIMVEČKRAT V SVOJ VSAKDAN, SAJ BODO TAKO ČEZ ČAS SKREIRALE NAŠE NOVO PREPRIČANJE IN NIŽJA ČUSTVA V OBLIKI BOLEČINE SE BODO VEDNO MANJKRAT POJAVILA V NAŠEM NOTRANJEM SVETU. TAKO SE IZBOLJŠUJE NAŠA SAMOPODOBA IN DO SEBE TER OKOLICE POSTAJAMO VEDNO BOLJ PRISTNO SOČUTNI, STRPNI IN LJUBEČI.

Vaja iz knjige ŽEPNA LUČKA

 

Če v sebi čutimo nižja čustva in se zaradi njih kritiziramo, dosežemo kontra efekt. Če se na jezo, ki jo zaznamo zunaj sebe ali znotraj sebe, odzovemo s še več jeze, to v nas ustvarja občutek praznine, krivde in še več situacij, ki bodo v nas izzivale podobne občutke. Vse s popolnim namenom – da jih spregledamo in osvobodimo.

Zato vedno, ko nekdo v vas sproži val nižjih čustev (lahko je to otrok ali kdo drug iz vašega življenja), ponovite zgornji postopek. Tako krepite svetlobo v sebi in širite ljubezen znotraj sebe, ki bo ob redni vaji postala vaš novi vzorec odziva.

 

♥️

Kristina Dia

PRIPOROČENO: Knjiga ŽEPNA LUČKA

Related posts