Vsakdo nosi v sebi superjunaka

Nekega dne sva se sinčkom peljala v avtu in poslušala najljubšo pesem. Nato me sinček (ponovno) preseneti z eno njegovih modrih izjav: “Mami, vsakdo ima Supermena v svojem srcu, a ne?”

Uau… Izjava ob kateri sem ostala brez besed in se zamislila. Res je. Vsakdo je v nečem izjemen. To nosi v svojem srcu. Ta super-talent za čisto svoje področje, ki mu daje edinstveno energijo s katero osvetljuje ta košček Sveta. In vsakdo JE superjunak v svojem srcu.

img

Težava nastane, ko naš ego hoče leteti, človek pa ima pa v srcu talent za plavanje. In potem se ta človek ambiciozno uri v nečem kar mu ne prinaša radosti ter ostaja notranje prazen. Prepoznati svoj supertalent je izjemno pomembno, če želimo sijati v svoji avtentičnosti in biti notranje srečni. Dober pesnik nikoli ne bo sijal v nogometu. Kajti njegovo srce ima nosi dar poezije. Morda lahko dobro igra nogomet. Se izuči za to področje z veliko volje in vaje. A v tem ne bo v celoti prisotno njegovo srce. Kajti njegovo srce sklada pesmi, poezijo. To je področje ,ki ga je prinesel s seboj na Zemljo v obliki supertalenta. In ko se svetu prikaže kot poet, takrat zasije v svoji avtentični energiji, ki mu daje krila za vsa področja v življenju. Ker ta človek živi svoje poslanstvo. Dela kar ljubi in za kar je rojen, da postane.

Biti superjunak svojega srca ni neka umetnost.

Preprosto biti to kar si,

početi kar te veseli,

osrečevati sebe

in s svojim obstojem polepšati ta svet tudi za druge ljudi.

A naj se ne mudi.

Korak po korak se pot odvija,

da nastane tvoja edinstvena “poezija”,

ki krasi tvoje srce

in skozi tvojo luč osvetljuje srca tistih, ki se jih dotakne.

 

Želite prepoznati svoj super-telent, pot vašega poslanstva? Meni je za začetek poti samoodkrivanja pomagala tale preprosta vaja (1.VAJA iz knjige Žepna lučka):

Zapišite dejavnosti, želje in hobije iz otroštva, ki so v vas vzbujali ljubezen, navdušenje, radost in sproščenost. Katero izmed njih lahko ponovno vpeljete v svoje življenje in se tako povežete z radostjo v sebi?

 

Avtorica: Kristina Dia

Related posts