Mama v harmoniji

Mame se velikokrat pritožujemo glede zahtevnosti otrok. Ne glede na to koliko se trudimo in izčrpavamo, nas otrok dostikrat ne upošteva in nadaljuje z neprimernim ravnanjem. Vedno znova v nas pritisne na tisti gumb, ki nas vodi v nezadovoljstvo , frustracijo in nemoč.
A ko razumemo dinamiko otroškega vedenja, lahko popolnoma spremenimo točko gledišča.
V kolikor ste srčen starš, verjamem, da se strinjate z menoj, da je zunanji svet le odsev naše lastne vibracije. In velikokrat želimo kontrolirati zunanje dejavnike (otrokovo vedenje), v sebi pa čutimo celo morje čustev jeze, nemoči in izčrpanosti.
No, iz te točke vibracije, nam otrok odzrcali še več takšnega vedenja, ki bo v nas sprožalo podobne občutke.
Kaj je torej ključ do dobrega sodelovanja z otrokom? Kateri ključ nam prinese želeni rezultat, da otrok z nami sodeluje, nas upošteva pri postavljenih mejah in nas spoštuje?

img

Odgovor je enostaven: Naša VISOKA VIBRACIJA.
Torej, ko sebe spravimo v boljše počutje (mir, stik s seboj) in iz takšnega počutja otroku na razumljiv način skomuniciramo mejo od katere ne bomo odstopali, takrat nas otrok brezpogojno upoševa.

Da bi zmogli to doseči, pa moramo v vsakdanu najprej sebi omogočiti tehnike, ki nas sproščajo in nam nudijo več miru ter se soočimo s svojimi “gumbi” (beri: omejujočimi vzorci). Tako v sebi ne bomo imeli več tistega vzvoda, ki sproži jezo in nemoč ob otrokovi reakciji, saj se z otrokovimi čustvi ne bomo identificirali. Ohranjali bomo nevtralnost v svojem čustvenem svetu. Tako se bomo lahko na zavesten in miren način odzvali na otrokovo “nevihto” ter mu nudili varen pristan za izražanje čustvenega vala.
Najprej moramo postati sebi srčen starš in poskrbeti za svojega notranjega otroka, da bi se lahko mirno in avtentično odzvali na čustveni svet svojega otroka. Seveda je to proces in rezultati ne pridejo čez noč. A vaja dela mojstra, ko mojster dela vajo Vse se začne z majhnim korakom na poti k pozitivni spremembi.

Citate za inspiracijo v stresnih obdobjih ter enostavne vaje in tehnike za doseganje višje vibracije v vsakdanu, osvobajanje omejujočih vzorcev in doseganje več harmonije v svojem čustvenem svetu z vami delim v knjigi ŽEPNA LUČKA, ki jo lahko naročite s klikom TUKAJ

Related posts