Čustveno občutljivi otroci

Današnji otroci so drugačni od preteklih generacij. Čutijo zelo intenzivno in vsaka malenkost jih vrže iz tira.
V enem trenutku se z vami lahko pogovarjajo kot odrasli, v naslednjem trenutku pa padejo v neutolažljiv jok ali besno kričanje, kajti prek joka in kričanja čistijo svoj notranji svet. V kolikor so pretežno v okoljih, kjer jim izražanje čustev ni dovoljeno (šola/vrtec), veliko svojih čustev in zaznav potlačijo, da bi bili sprejeti. Kar pa jih kasneje lahko vodi v izgubo stika s seboj ali padec imunskega sistema.
img
 Novodobni otroci (v nekaterih literaturah imenovani tudi indigo, diamantni in mavrični otroci) so izjemno čustveno občutljivi tako na višje kot tudi na nižje energije. Močno zaznavajo čustva drugih ljudi in hitro razločijo resnico od laži. So izjemno inteligentni in kreativni otroci, ki v sebi nosijo ogromno modrosti in darov, a za ohranjanje stika s seboj potrebujejo veliko več potrpežljivosti, sprejemanja, razumevanja in ljubezni, kajti njihova izvorna vibracija je zelo visoka in v svojem čustvenem svetu intenzivno zaznajo vsako spremembo razpoloženja.
 
V kolikor ne vzdržujejo stika s svojim čustvenim svetom, jim v vrtcu ali šoli kaj hitro lahko nalepijo nalepko: motnja hiperaktivnosti, selektivni mutizem, ADHD ali celo avtizem.
 
Jaz osebno ne verjamem v zgoraj omenjene diagnoze. Zakaj? Zato, ker menim, da omenjeni izzivi kažejo le simptome neuravnoteženih čustev. Ko čustveno senzibilen otrok na konstruktiven način predela potlačena čustva, v sebi ponovno začuti mir, kar se kaže tudi v njegovem spremenjenem vedenju.
 
Otrok, ki ima pozitivno samopodobo in je v stiku s svojimi čustvi, je zaščitem pred zunanjimi vplivi, katerih je deležen s strani okolice, saj sije kakor lučka iz sebe.
 
Imate tudi vi doma čustvenega občutljivčka?
Si želite, da vaš otrok potlačena čustva predela na lahkoten in konstruktiven način?
Si želite imeti za vedno pri sebi pripomoček, ki vašemu otroku pomaga, da se sprosti, umiri, obenem pa gradi pozitivno samopodobo, ki mu služi kot popotnica za oblikovanje srečne prihodnosti?
Potem vam toplo priporočam paket TERAPEVTSKA PRAVLJICA, ki ga lahko naročite s klikom na: TERAPEVTSKA PRAVLJICA

Related posts