Kristalni otroci so izjemno intuitivni

Kristalne otroke prepoznamo po prodornih očeh, izjemnem sočutju in radostno delfinjo energijo.
So čiste dušice s poslanstvom prinašati mir, sočutje in brezpogojno ljubezen na Zemljo.
Že od malega imajo radi kamne, kristalčke in bleščice. So zelo kreativni, občutljivi na močno svetlobo in zvoke, zaznavajo energije angelov, vil in samorogov ter imajo zelo dobro povezavo z nevidnim svetom.
Imajo prodoren pogled in dostikrat se zastrmijo v eno točko. Takrat preberejo energijo človeka/predmeta/ali prostora. Pred njimi res nič ne more ostati skrito. So kot mali skenerčki, ki zelo dobro prepoznajo resnico od laži.
img
Kristalni otroci kažejo znake visoke čustvene občutljivosti že od zgodnjega otroštva. Ko se smejijo, cel prostor razsvetlijo. Imajo pa dneve, ko jih vsaka stvar spravi v jok. Starši dostikrat rečejo, da njihov otrok joka brez razloga. Tudi to je možno, kajti mali kristalkoti svoj čustveni svet čistijo skozi jok. V kolikor so izpostavljeni ljudem, prostorom ali predmetom z nižjo frekvenco, kristalni otroci v sebi čutijo poplavo čustev drugih ljudi s katerimi se identificirajo in jih potem v varnem okolju (doma) izjokajo. POMEMBNO: Otrokom moramo pustiti jokati. Jok je naraven in zdrav tako kot smeh in otrok joka nebi smel zadrževati, ko v sebi čuti čustva žalosti – četudi ne zna povedati razloga za svojo žalost.

Ne marajo hrupnih prostorov in množic. Ter raje kot v družbi vrstnikov, uživajo v svoji družbi. Imajo odličen smisel za igro in nikoli jim ni dolgčas. Nekateri s starši glasno govorijo o tem, da je ob njih “namišljeni prijatelj”. Otroci, ki še ne znajo govoriti (do 2. leta) ponavadi pokažejo s prstom, da je nekdo ob njih, starejši otroci pa tudi povedo ime svojega duhovnega vodnika.

V kolikor so starši odprti za neznano ter sprejemajoči do otrokovega čustvenega in intuitivnega zaznavanja, lahko mali kristalkoti razvijejo izjemne jasnočutne in jasnovidne sposobnosti.

Če pa se starši bojijo neznanega in otrokom ne verjamejo ter jih celo grajajo za njihovo zaznavanje nevidnega sveta, se otroci čustveno zaprejo, kar pa jih lahko vodi v različne čustvene težavice v prihodnosti.

Kristalni otroci so čudovite čiste dušice, ki prihajajo iz svetov, kjer vlada le čista brezpogojna ljubezen. Zato imajo lahko v vrtcu ali šoli kar nekaj težav, v kolikor v zgodnjem otroštvu niso razvili pozitivne samopodobe. Pozitivna samopodoba in sprejemanje sebe jim služi kakor lučka, ki jih ščiti pred negativnimi vplivi okolice. Otroci, ki se niso naučili pozitivne samopodobe do 7. leta, dobijo ponavadi v šoli nalepko: ADHD, Ali motnje avtističnega spektra. Zato je tako zelo pomembno, da se kristalni otroci že v predšolskem obdobju začno učiti čustvene inteligence in ohranjanja stika s seboj.

Če nimajo oblikovane dobre samopodobe, pa preveč intenzivno čutijo energije drugih ljudi, kar jih lahko vodi v pretiran strah pred kritiko in se začnejo preveč prilagajati okolici ter izgubljati stik s seboj, kar jih v odrasli dobi lahko vodi v izgubo stika s seboj, anksioznost ali depresijo.

Kristalni otroci nujno potrebujejo vsaj 1 osebo s katero se lahko pogovarjajo o svojih čustvih, čutenju, zaznavanju. Lahko je to starš, mentor ali prijatelj. Pomembno je, da ima otrok nekoga, ki mu nudi varno okolje za izražanje čustev ter mu podaja nasvete in modrosti za življenje. Kristalni otroci srkajo modrosti kot metulj nektar iz cvetlice. Že zelo zgodaj kažejo znake čustvene zrelosti in se po svojem “odraslem” govoru ločijo od vrstnikov. Kajti oni so tu, da s svojimi modrostmi prinesejo na Zemljo brezpogojno ljubezen in sočutje.

So zelo senzibilni tako za visoke energije (stik z duhovnimi vodniki), kot tudi za nižje (energije drugih ljudi).

Zato je za njih zelo pomembno, da vzdržujejo poleg fizične higiene tudi energetsko higieno.

Kako kristalnemu otroku pomagati, da v mešanici zunanjih okoliščin ohranja stik s seboj?

  1. Narava Kristalni otroci so zelo povezani z naravo – rastlinami in živalmi. Če je imate možnost, svojemu kristalkotu priskrbite domačo žival za katero lahko skrbi ter pojdite vsak dan na sprehod v gozd. Lahko ga spodbudite, da se nauči več o drevesih ter v naravi prepozna kako se imenuje katero drevo. Lahko tudi objame drevo, če tako želi. Objemanje dreves otroke pomirja in jim pomaga vzdrževati čustveno ravnotežje…
  2. Bazična prehrana – veliko sadja in zelenjave
  3. Pitje veliko tekočine…Kristalni otroci morajo piti veliko tekočine, ki čisti njihovo subtilno telo. Flaška vode/čaja/soka naj bo vedno v njihovi bližini.
  4. Kristali: Otroku priskrbite kristalček, ki bo le njegov. Kristali imajo visoko vibracijo in otroka ščitijo pred zunanjimi vplivi.
  5. Aromaterapija…Otrok ima lahko okoli vratu VERIŽICO Z ETERIČNIM OLJEM, ki otroku pomaga blažiti stres in ohranjati čuječnost.
  6. Pogovor o čustvih.. Otroka vsak večer vprašajte kaj mu je bilo v dnevu všeč, kaj ga je razjezilo, kaj razžalostilo…Ko otrok govori o svojih čustvih, ga to osvobodi.
  7. Glasba…Ugotovite ob kateri glasbi otrok uživa in mu večkrat na dan predvajate všečno glasbo.
  8. Gibanje…Da sprostijo nakopičene energije iz telesa, ti otroci potrebujejo gibanje vsak dan. Otrok lahko sam izbere katero gibanje mu najbolj ustreza…Lahko je to sprehod, tek, skakanje na trampolinu, ples, joga ali katerikoli šport, ki otroka veseli.
  9. Učenje čustvene inteligence… za kristalne otroke je zelo pomembno, da si dovolijo čutiti vsa čustva ter nižja čustva (strah, jeza, žalost) spustiti iz svojega čustvenega sveta. Le tako lahko ohranjajo notranje ravnotežje ter so zdravi, srečni in zadovoljni. PRIPOROČENO: Paket TERAPEVTSKA PRAVLJICA

Predvsem pa veliiiko ljubezni, sprejemanja in podpore pri razvoju najvišjih potencialov. Kristalni otroci so naši veliki učitelji. Osvetlijo nam našo vibracijo in vzorce, ki jih moramo pri sebi predelati, da bi dosegli mirno in izpolnjujoče življenje. Ko starši povišamo svojo vibracijo in ozavestimo svoja stara prepričanja ter se trudimo delovati v skladu z ljubeznijo in sočutjem, takrat naši kristalkoti zažarijo in se počutijo varno v svojem notranjem svetu.

V kolikor potrebujete pomoč pri razumevanju čustvenega sveta vašega otroka, sem tu za vas. Lahko mi napišete svoje vprašanje na info@diamantko.si

 

Avtorica: Kristina Dia

Related posts