Osvobajanje vzorcev

Otrok zelo dobro občuti vibracijo staršev, ki se zrcali v otrokovem vedenju. V kolikor sta starša v harmoniji, otrok to občuti v obliki miru in več motivacije. Zato je dobro, da starša delata na sebi in se osvobajata omejujočih vzorcev in prepričanj, ki sta jih povzela od svojih staršev. Kajti ti vzorci so zastareli načini razmišljanja, ki sprožajo nižja čustva in ustvarjajo blokade v odnosu, katere otroci občutijo in se zaradi tega začno zapirati vase, nimajo motivacije v šoli, ali pa razvijejo destruktivna vedenja.

Starši z osvobajanjem starih vzorcev in ozaveščanjem svojih čustev naredimo veliko dobrega zase in za naše prihodnje generacije.  tem v sebi prebujamo vedno več lljubezni in sočutja ter smo zgled svojim otrokom, ki bodo ta svet vodili dalje v skladu z mirom in ljubeznijo <3.

img

Soočenje s svojimi občutki in odpuščanje sebi je ključnega pomena pri sproščenem uživanju trenutkov TUKAJ IN ZDAJ. Kako se soočiti s svojimi občutki (svojim notranjim otrokom), jim prisluhniti in jih pomiriti, pa vam predstavljam v tem postopku (iz knjige ŽEPNA LUČKA):

1. OBČUTEK PREPOZNAMO, SE GA ZAVEMO IN MU DOVOLIMO DA JE

2. NEKAJKRAT GLOBOKO VDIHNEMO IN IZDIHNEMO, DA SPROSTIMO SVOJE TELO IN MISLI

3. UMAKNIMO SE V TIH PROSTOR, KJER BOMO IMELI ČAS ZASE. VPRAŠAMO SE ZAKAJ SE JE OBČUTEK POJAVIL..npr: Če v določeni situaciji naše telo preplavi jeza in občutek nemoči se vprašajmo: Od kod ta občutek izvira? Osredotočamo se na dihanje in počakamo na odgovor. Odgovor bo po vsej verjetnosti pokazal izvor nekje v otroštvu, ko smo »lažno prepričanje« povzeli nekje iz okolice.

4. ODGOVOR ZAPIŠEMO oz. ČE SE GOVORNO LAŽJE IZRAŽAMO, LAHKO ODGOVOR NA GLAS POVEMO. OZAVESTIMO, DA JE TO PREPRIČANJE, KI NAM S TRENUTNO RAVNJO ZAVESTI NE SLUŽI VEČ. POLEG NJEGA NAPIŠEMO: OSVOBAJAM TE.

5. V MISLIH SI PREDSTAVLJAMO SEBE KOT MAJHNEGA OTROKA, KI JOKA/KRIČI (svobodno izraža občutek, ki se je pojavil) 

6. SEBE-OTROKA LJUBEČE IN SOČUTNO OBJAMEMO, MU POVEMO DA GA SPREJEMAMO IN DA JE VAREN. GOVORIMO MU POMIRJUJOČE BESEDE, KI SE NANAŠAJO NA BOLEČO SITUACIJO. V OBJEMU GA DRŽIMO DOKLER SE NE POMIRI.

7. POMIRJUJOČE BESEDE SI ZAPOMNIMO (najbolje, če si jih zapišemo). VSAKOKRAT, KO SE ZNAJDEMO V PODOBNEM POLOŽAJU, KO BO NAŠ NOTRANJI OTROK JOKAL, KRIČAL, KO GA BO STRAH ALI KO BO ŽALOSTEN, GA SOČUTNO OBJAMEMO IN MU POVEMO POMIRJUJOČE AFIRMACIJE, KI GA BODO POTOLAŽILE, POMIRILE.

8. AFIRMACIJE (NOVE POMIRJUJOČE MISLI) VKLJUČIMO ČIMVEČKRAT V SVOJ VSAKDAN, SAJ BODO TAKO ČEZ ČAS SKREIRALE NAŠE NOVO PREPRIČANJE IN NIŽJA ČUSTVA V OBLIKI BOLEČINE SE BODO VEDNO MANJKRAT POJAVILA V NAŠEM NOTRANJEM SVETU. TAKO SE IZBOLJŠUJE NAŠA SAMOPODOBA IN DO SEBE TER OKOLICE POSTAJAMO VEDNO BOLJ PRISTNO SOČUTNI, STRPNI IN LJUBEČI.

 

 Če v sebi čutimo nižja čustva in se zaradi njih kritiziramo, dosežemo kontra efekt. Če se na jezo, ki jo zaznamo zunaj sebe ali znotraj sebe, odzovemo s še več jeze, to v nas ustvarja občutek praznine, krivde in še več situacij, ki bodo v nas izzivale podobne občutke. Vse s popolnim namenom – da jih spregledamo in osvobodimo.

Zato vedno, ko nekdo v vas sproži val nižjih čustev (lahko je to otrok ali kdo drug iz vašega življenja), ponovite zgornji postopek. Tako krepite svetlobo v sebi in širite ljubezen znotraj sebe, ki bo ob redni vaji postala vaš novi vzorec odziva.

Knjiga ŽEPNA LUČKA vam pomaga pri

  • osvobajanju vzorcev,

  • višanju osebne vibracije,

  • grajenju ljubezni do sebe

  • razviti najboljšo verzijo sebe in biti pozitiven zgled svojemu otroku

Related posts

Mama in samopodoba

Mama in samopodoba

Otrokova samopodoba veliko zavisi od tega kako se mama sooča s svojimi čustvi ter kako samopodobo ima. Kar mama vidi na sebi, to kvaliteto...